Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Σαλαμίνα 27 Νοεμβρίου 2014.

Δελτίο Τύπου.
Η Ομοσπονδία Εξωραϊστικών Εκπολιτιστικών Συλλόγων Σαλαμίνας, στην έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της, την  26η Νοεμβρίου 2014, ομόφωνα:
Καταγγέλλει και Καταδικάζει  την αιφνιδιαστική και αδικαιολόγητη απόφαση  της Δημάρχου Σαλαμίνας κυρίας Ισιδώρας Παπαθανασίου – Νάννου  να ακυρώσει  την τελευταία στιγμή την ενημέρωση των μελών του διοικητικού συμβουλίου και των προέδρων των συλλόγων μελών της ΟΕΕΣΣ, για την οποία είχε δεσμευτεί  προφορικά στο προεδρείο της Ομοσπονδίας, παρουσία του αντιδημάρχου κυρίου Νικολάου Αγαπίου.
Θεωρούμε ότι η ενέργειά της αυτή δεν συμβάλει καθόλου στην ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ δημοτικής αρχής και συλλόγων, θέση που επανειλημμένως έχει διατυπώσει.
Καταγγέλλει και Καταδικάζει την δημοτική αρχή της  κυρίας Ισιδώρας Παπαθανασίου – Νάννου:
1.      Γιατί επέλεξε την εύκολη και κοινωνικά ανάλγητη  λύση της υπέρογκης αύξησης των δημοτικών τελών, επιβάρυνση η οποία θα επιδεινώσει την ήδη άθλια οικονομική κατάσταση  των κατοίκων της Σαλαμίνας, όταν μάλιστα όπως φαίνεται στην απόφαση 200/2014, περιορίζει στο έπακρο  τις προσφερόμενες παροχές (ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας)  προς τους κατοίκους. Αντίθετα αφήνει ανέγγιχτες τις εταιρείες των ναυπηγιών, την ΟΛΠ ΑΕ, τα ιχθυοτροφεία και Ρεβυθούσα. 
2.      Γιατί εγκατέλειψε το  σενάριο συνεργασίας με την ΕΥΔΑΠ που προέβλεπε μεταξύ άλλων και την εφαρμογή ενιαίου τιμολογίου ύδρευσης και στους καταναλωτές του δημοτικού δικτύου ύδρευσης που θα ήταν, αφενός σημαντική ελάφρυνση των κατοίκων της περιφέρειας και αφετέρου του Δήμου. Απεναντίας επέλεξε την αύξηση του δημοτικού τιμολογίου ύδρευσης επιβαρύνοντας του καταναλωτές με το ποσόν του των 875 χιλιάδων ευρώ ετησίως το οποίο ισοδυναμεί με την αξία 1.784.000 κυβικών μέτρων νερού  που χάνονται λόγο της ανύπαρκτης συντήρησης του δημοτικού δικτύου. Σημειώνουμε μάλιστα, ότι στο τεχνικό πρόγραμμα δεν προβλέπεται καμία συντήρηση του δικτύου.  
Καλεί την Δήμαρχο Σαλαμίνας κυρίας Ισιδώρας Παπαθανασίου – Νάννου, να επανεξετάσει τις αποφάσεις  της σε ρεαλιστικότερη βάση συνεκτιμώντας την άθλια οικονομική κατάσταση της μεγάλης πλειοψηφίας των κατοίκων της Σαλαμίνας και παράλληλα να αναπτύξει πρωτοβουλίες διεκδίκησης χρηματοδότησης από άλλες οικονομικές πηγές.   


Από το Γραφείο Τύπου